Cantină moderna la Colegiul Tehnic “Mihai Bravu”

Investiția în educație este un deziderat asumat de către Primăria Sectorului 3. Este prioritar ca elevii noștri să beneficieze de cele mai bune condiții pentru un învățământ de calitate.

Cu debutul anului școlar 2018-2019, oferta educațională a colegiilor/liceelor tehnice și tehnologice din Sectorul 3 s-a îmbogățit cu învăţământul în sistem dual. Astfel, se impun o serie de investiții pentru dezvoltarea bazei materiale a acestor unități de învățământ.

O primă investiție majoră este reprezentată de consolidarea, modernizarea și dotarea cantinei Colegiului Tehnic ,,Mihai Bravu”, care ani la rândul a fost utilizată ca sală de sport. Este important ca acest spațiu să-și recapete funcționalitatea inițială – aceea de spațiu de formare profesională – și să fie amenajat la cele mai înalte standarde, astfel încât elevii care fac practica la Colegiul Tehnic ,,Mihai Bravu” să poată răspunde tuturor exigențelor industriei HoReCa.

Este adevărat că, în ultimii ani, pe piața hotelieră și a restaurantelor, s-a constatat o creștere a numărului de unități noi deschise însă, din nefericire, studiile relevă și faptul că numărul angajaților din HoReCa și gradul de profesionalizare al acestora au scăzut considerabil. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne dorim ca Colegiul Tehnic ,,Mihai Bravu” să devină cel mai important centru de formare profesională în sistem dual din România pentru specialiștii din industria ospitalității.

Totodată, învățământul în sistem dual reprezintă o oportunitate pentru liceele tehnice care, de la an la an, înregistrează o scădere a cifrei de școlarizare. Ca urmare a unor oferte educaționale total neatractive, ce nu țin cont de realitățile din piața muncii, în anumite cazuri, aceste unități școlare riscă să-și închidă porțile. Învățământul dual răspunde adevăratelor nevoi și cerințe ale operatorilor economici, bucurându-se de sprijinul direct al acestora, astfel că oferta educațională a sistemului dual oferă elevilor șansa de a se forma profesional la cele mai înalte standarde și, la finalul studiilor, să aibă prioritate la angajare. Nu degeaba școala în sistem dual este recunoscută ca fiind ,,școala fără șomeri”