Cum te poți dezvolta?

Învățământul dual reprezintă o alternativă de excelență în pregătirea forței de muncă. Întrucât se organizează exclusiv la cererea operatorilor economici, aceștia sunt direct interesați ca pregătirea elevilor să se facă la cele mai înalte standarde și în cele mai bune condiții.

La finalizarea celor trei ani de învățământ în sistem dual, elevii vor obține un certificat de competențe nivel 3 (conform Cadrului național al calificărilor) recunoscută la nivel european. Mai mult, diploma va purta și semnătura operatorului economic care a fost responsabil de formarea profesională a elevilor, o garanție în plus a calității actului de învățământ.

Învățământul dual oferă tinerilor șansa de a învăța o meserie de la profesori dedicați și de la specialiști cu o vastă experiență în cadrul unor companii de renume. Practica se face direct la operatorul economic, ajungând ca din clasa a X-a să reprezinte cea mai mare parte a timpului alocat. Firmele asigură tutori din cadrul companiei care se ocupă de elevi și, totodată, companiile participă cu specialiști și la proiectarea curriculumului în dezvoltare locală.

După obținerea certificatului de calificare, elevii se poate angaja direct la operatorul economic care i-a format și, dacă doresc, pot să facă liceul la seral pentru obținerea diplomei de Bacalaureat. Important de menționat este că liceele din sectorul 3 care au clase de învățământ în sistem dual organizează și cursuri de seral. Astfel, elevii au oportunitatea de a-ș continua studiile fără a fi nevoiți să schimbe unitatea de învățământ.

Învățământul în sistem dual te provoacă să-ți depășești limitele și îți oferă toate șansele pentru a reuși în viață.