Învățământul dual în Sectorul 3

Dezvoltarea sistemului educațional este un deziderat al Primăriei Sectorului 3. După  ce a alocat importante resurse materiale și umane pentru modernizarea infrastructurii școlare – prin consolidarea, reabilitarea și dotarea școlilor și a grădinițelor, precum și prin construirea de noi creșe și săli de sport,  Primăria Sectorului 3 continuă investiția în educație.

Astfel, cu sprijinul unor importanți operatori economici, anagajatori de top din România, oferta educațională a colegiilor și liceelor tehnice și tehnologice din Sectorul 3 s-a îmbogățit cu primele clase de învăţământ în sistem dual.

Elevii beneficiază de învățământ de calitate, în școli dotate la cele mai înalte standarde, și de practică de specialitate direct la companiile partenere. Bursele substanțiale, precum și beneficiile suplimentare oferite – decontare masă/ cazare/ transport, burse de merit etc., sunt garanția implicării active în formarea profesională a viitorilor specialiști.

Pe o piață a muncii în continuă schimbare, elevii beneficiari ai programelor de studiu în sistem dual au garanția obținerii unui loc de muncă imediat după absolvire, având o pregătire temeinică pentru meserii ce au o mare căutare.