Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”

Prezentare

Cu o tradiţie de peste un secol şi jumătate, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” a fost înfiinţată în anul 1873 sub patronajul „Uniunii Constructorilor Români”, organizând cursuri pentru ucenicii și lucrătorii din industria particulară și de stat. Începând cu 1948, funcționează sub patronajul Ministerului Construcțiilor, sub denumirea de „Școala medie tehnică de construcții”.

Școala a funcţionat în mai multe locaţii, actualul amplasament din sectorul 3 fiind construit în 1950. În anul 2009 unitatea a primit denumirea de Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”, fuzionând în 2013 cu Grupul Școlar „Timpuri Noi”, iar în 2014 cu Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu”.

Urmărind permanent racordarea ofertei curriculare la cererea de pe piaţa muncii, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”, în parteneriat cu ENGIE Români și Primăria Sectorului 3, a lansat primul program de învățământ profesional dual cu specific energetic din Municipiul București în anul școlar 2018 – 2019. Astfel, grupul ENGIE Romania, prin companiile sale Distrigaz Sud Rețele S.R.L. și ENGIE Servicii S.R.L., a luat inițiativa înființării a două clase cu calificarea instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze în sistem de învățământ profesional dual.

Un alt parteneriat de învățământ dual care se derulează la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” este cel cu Grupul CITY GRILL, pentru calificările profesionale de Bucătar și Ospătar (chelner) – vânzător în unități de alimentație.


Calificări profesionale în sistem dual

La solicitarea operatorilor economici interesați, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” poate organiza, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, formarea profesională a elevilor prin sistem dual pentru calificări profesionale de nivel 3 în domeniile: Construcții, instalații și lucrări publice, Mecanică și Turism și alimentație.


În cadrul Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” învață atât elevi din Municipiul București cât și elevi din alte localități. Aceștia din urmă au posibilitatea de a se caza în căminul amenajat de Primăria Sectorului 3 în Str. Buchetului nr. 1, în condiții civilizate și la prețuri accesibile.

DOMENIUL

CALIFICAREA PROFESIONALĂ

Construcții, instalații și lucrări publice

  • Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze

Mecanică

  • Mecanic utilaje și instalații în industrie

Turism și alimentație

  • Bucătar
  • Ospătar (chelner), vânzător în unitățile de alimentație
  • Lucrător hotelier
  • Cofetar-patiser

thin

Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”


Șos. Mihai Bravu nr. 428, Sector 3, București

Tel: 021.321.76.99

Email: mhbrv@yahoo.com