Colegiul Tehnic COSTIN D. NENIȚESCU

Prezentare

Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” a fost înființat în anul 1948 şi funcţionează în actuala locaţie din 1968. Are aproape 65 de promoţii de tehnicieni valoroşi, pregătiţi în domenii industriale cu tradiţie şi perspectivă –chimie industrială, electrotehnică, resurse naturale şi protecția mediului.

Datorită calităţii pregatirii, numeroşi absolvenţi şi-au continuat studiile, astăzi mulţi dintre aceştia fiind ingineri, cercetători sau profesori.

Şcoala este situată într-un mini-campus la ieşirea din Bucureşti spre Autostrada Soarelui, în apropiere de Platforma Industrială Dudeşti. Mini-campusul include o sală de sport și două corpuri de clădire cu biblioteca, cabinetul medical și cel multimedia, laboratoarele de fizică, biologie, chimie, analize fizico-chimice, informatică, electromecanică și electrotehnică.

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, 23 săli de clasă și laboratoare au fost dotate cu videoproiector, ecran de proiecție și boxe, iar în anul școlar 2019-2020 corpul A de clădire a fost reabilitat și modernizat complet, majoritatea sălilor de curs fiind dotate cu mobilier nou.


Calificări profesionale în sistem dual

La solicitarea operatorilor economici interesați, Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” poate organiza formarea profesională în sistem dual, pentru calificări profesionale de nivel 3, în domeniile Chimie industrială și Electromecanică.


În cadrul Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” învață atât elevi din Municipiul București cât și elevi din alte localități. Aceștia din urmă au posibilitatea de a se caza în căminul amenajat de Primăria Sectorului 3 în Str. Buchetului nr. 1, în condiții civilizate și la prețuri accesibile.

DOMENIUL

CALIFICAREA PROFESIONALĂ

Chimie industrială

  • Operator industria de medicamente și produse cosmetice

Electromecanică

  • Frigotehnist

thin

Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu”


B-dul. Theodor Pallady nr. 26 , Sector 3, București

Tel: 021.345.09.20

Email: nenistescuschool@yahoo.com